Vaginisme - Er is iets aan te doen - Psychologiepraktijk Fenix
Fenix PRI therapie
Fenix PRI therapie

Vaginisme

over mij
over mij

Vaginisme is een klacht waar veel meer vrouwen voor een langere of kortere periode in hun leven mee kampen dan je denkt. Het houdt in dat de spieren rondom
de vagina dichtknijpen zodat de penis er niet in kan of waarbij dit heel pijnlijk is. Dezelfde klachten kunnen ook voorkomen bij het inbrengen van een tampon of het inwendigonderzoek bij een arts. De oorzaak van deze klachten kan fysiek zijn, denk aan schimmels, soa’s, maar ook littekenweefsel, endometriose etc. maar als dat onderzocht en uitgesloten is. Wat dan?

Mijn eigen ervaring met vaginisme en pijn bij het vrijen

Ook ik heb een bepaalde periode in mijn leven rond gelopen met pijn klachten bij het vrijen. Ik ken dus het hele circuit. Eerst naar de huisarts, die je vervolgens  doorstuurt naar de gynaecoloog. Vervolgens de bekkenbodem fysiotherapeut en toen dit allemaal geen resultaat gaf nog eens naar de poezenpoli zoals ik het  noemde. Een aparte afdeling in het Sint Franciscus gasthuis in Rotterdam die ging kijken of het wellicht een ontsteking of psoriasis was.
Groot was de teleurstelling dat er helaas niet een zalfje of pilletje te vinden was die het probleem snel weer oploste.

Gelukkig wist ik, door een heel bevredigend seksleven hiervoor, dat het ook heel anders kon zijn. Dat ik normaal heel vrij was in mijn seksbeleving en er erg van kon genieten. Ik was er dan ook van overtuigd dat het wel weer over zou gaan. Alleen zo lang het duurde was het heel vervelend. Ik heb deze klachten twee keer gehad, een keer een langere en een korte periode. Naderhand moest ik toch de conclusie trekken dat het wellicht toch aan de relatie lag waar de fut uit was. Mijn  lichaam gaf aan dat het tijd was om er mee te stoppen. Daar waar ik er bewust nog niet aan toe was om dit toe te geven.
Bij mij was de oorzaak een haperende relatie, maar bij andere vrouwen ligt een psychische oorzaak soms op een heel ander vlak.

Er is wat aan te doen aan vaginisme en pijn

Ik had het geluk dat ik voor deze klachten een heel fijn seksleven had. Ik wist dus dat ik het kon en dat er echt iets aan de hand was. Maar dat is minder vanzelfsprekend als je meteen bij je eerste seksuele ervaring dit soort klachten hebt.
Gelukkig is er wel heel goed iets aan vaginisme of pijn bij het vrijen te doen. Met behulp van hypnotherapie komen we achter de onderliggende ontstaansoorzaak van het probleem en zijn dit soort klachten vaak al in 3-5 sessies op te lossen.
Wacht niet langer, maar bel of neem contact op via het contactformulier of meldt je direct aan via het intakeformulier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Psychologiepraktijk Fenix draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders