Fenix PRI therapie
logo

Over mij

Jolanda Dobbe

Over mij

Mijn weg naar Fenix Hypnotherapie

Mijn naam is Jolanda Dobbe. over mij

Na mijn universitaire opleiding tot psycholoog heb ik mijn basisaantekening diagnostiek bij het NIP (Nederlands Instituut voor Psychologen) behaald.

Diagnoses stellen vond ik interessant, therapie geven leek me doodeng. Dat durfde ik niet en daar moest je toch ouder voor zijn en meer levenservaring hebben. Wie was ik nu dat ik dacht dat ik mensen kon helpen. Allemaal excuses want mijn onderliggende overtuiging was dat ik dacht dat ik dat niet kon. Ik was heel onzeker en had een laag zelfbeeld.

Van psychologisch assistent naar Martin Gaus

Na een tijdje freelance voor een psychiater te hebben gewerkt, ben ik als gedragsdeskundige bij Martin Gaus gaan werken. Daar heb ik ruime ervaring opgedaan met beïnvloeden van gedrag zowel bij hond als mens. Hier kon ik een mooie combinatie maken tussen mijn twee grote liefdes in het leven namelijk mensen en hun gedrag in alle facetten en honden. Hier groeide mijn vertrouwen in mijn eigen kunnen.

Een grote-mensen-baan

Na een aantal jaar hier met veel plezier gewerkt te hebben werd het tijd voor een grote-mensen-baan zoals ik dat noemde. De psychologie bleef trekken, maar toen al snel duidelijk werd dat ik hier niet snel een baan in zou vinden heb ik mij omgeschoold richting ICT. Ook in de IT-wereld was ik mensgericht en kwam ik vrij snel in leidinggevende rol. Daar waar ik de psychologie kon integreren in mijn werk deed ik dat. Nog steeds was ik zoekende wat ik in de psychologie nu precies zou willen doen.

Het begin van de ommekeer over mij

Zo’n 15 jaar geleden werd mij via het  werk de kans geboden om een opleiding tot Jungiaans coach te volgen. Dit sprak me erg aan omdat in deze richting nadruk werd gelegd op het onderbewuste. Inmiddels weten we dat zo’n 95% van wat wij mensen doen onbewust gebeurt en dat we eigenlijk, maar 5% bewust bezig zijn. Toen ik vervolgens na een reorganisatie thuis kwam te zitten ben ik serieus gaan nadenken over het opzetten van een eigen praktijk.  

Hypnose

Toen kwam ik in aanraking met hypnose en hypnotherapie. Ook hier wordt gewerkt met het onbewuste. Ik was heel nieuwsgierig hoe dit nu werkt, maar heb het wel eerst met een kritische blik bekeken. Ik was niet zomaar overtuigd, maar de resultaten die ik ervan zag overtuigde me wel. De onderliggende overtuiging die ik nog steeds had, namelijk dat ik het toch niet kon, werd tijdens de opleiding al snel boven water gehaald en getackeld. 

Passie over mij

Na te hebben ervaren wat hypnose nu precies inhield, had ik het vertrouwen in mezelf en mijn richting gevonden. Dit was de manier waarop ik mensen wilde helpen. Een manier die bij mij past. Procesmatig, praktisch en vooral snelle  resultaten. Eigenlijk dat wat iedereen wil, namelijk snel van je probleem af en niet jaren week in week uit over je probleem praten.

Ik heb mijn passie gevonden!! Laat jij je ook overtuigen?

 

seksuele problemen oplossen
LOGO HIN
LOGO VHEN
over mij

Seksuele revolutie 2.0. Geen vrije seks maar blije seks

Case over mij

Arnoud kwam bij me omdat hij last had van een trigger zoals hij dat noemde. Hij kon behoorlijk boos worden op zijn zoontje en hij besefte zich dat dit niet goed was en wilde hiervan af. Ik was toen net begonnen met hypnotherapie en heb hem in 1 sessie terug naar zijn jeugd laten gaan waar die boosheid was begonnen. 

Het resultaat

De andere dag appte hij me direct om me te bedanken. Hij ervaarde een wereld van verschil en geen boosheid meer naar zijn zoontje. Sindsdien is Arnoud  mijn grootse fan. Hij stuurt nog regelmatig klanten naar mij door. Hiernaast lees je zijn review.

Heb jij ook last van emotionele triggers en wil je er vanaf? Neem dan contact op.

 

over mij
Arnoud
Arnoud
Lees verder
Het is inmiddels jaren geleden dat ik een hypnotherapeutische behandeling bij Jolanda heb ondergaan. Ik ben eigenlijk zeer sceptisch geweest wat dit soort alternatieve behandelingen betreft. Ik had erg last van een trigger waarbij een ik enorme woede (blinde woede) voelde opkomen als iemand boosheid naar mij vertoonde. Hier wilde ik eigenlijk best wel vanaf. Mijn gezin leed hier onder, met name mijn zoon. Iets deed me besluiten een therapie bij Jolanda te ondergaan. Ik ken Jolanda van de sportschool. Zij vertelde mij van haar praktijk en dat ze mij best van die trigger af zou kunnen helpen. Ik dacht het zal wel, maar wilde ook wel graag van die trigger af, met name omdat ik het gevoel had dat de woede-uitbarstingen steeds erger werden en ik besloot het maar te proberen. Ik kan nu zeggen dat hypnose een heel raar verschijnsel is waarbij Jolanda in staat is geweest door mij in een heel rustige ambiance, mij te begeleiden, in een soort trance te brengen waarbij ik terug kon gaan naar belevenissen die diep in mijn onbewuste verankerd bleken te zitten en die bij mij zelfs grote impact hadden op hoe ik mij gedroeg. Zonder dat ik mij dit allemaal bewust was. Tot op de dag van vandaag heb ik er geen spijt van dat ik de behandeling aangedurfd heb, in tegendeel. Ik weet nu wanneer bij mij die ellende is ontstaan en het fijne is dat boosheid mij nu helemaal niet meer triggert. Ik kan nog steeds wel woede voelen, maar nu hoef ik er niks meer mee te doen, die onbegrijpelijke woede waar ik en mijn gezin onder leed is weg. Jolanda ik ben je hier elke dag nog heel erg dankbaar voor. Dikke kus.
Psychologiepraktijk Fenix draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches