Fenix PRI therapie
Fenix PRI therapie

Over mij

Van Martin Gaus naar Psychologiepraktijk Fenix

Over mij

Na mijn universitaire opleiding tot persoonlijkheidspsycholoog heb ik mijn basisaantekening diagnostiek bij het NIP (Nederlands Instituut voor Psychologen) behaald.

Van psychologisch assistent naar Martin Gaus

Na een tijd freelance als psychologisch assistent voor een psychiater te hebben gewerkt, begon ik als gedragsdeskundige bij Martin Gaus. Ik leerde daar veel over het gedrag van honden, maar zeker ook over het gedrag van mensen en vooral ook over mezelf. Na een aantal jaar was het tijd voor iets anders.

Een grote-mensen-baan

De psychologie bleef trekken, maar omdat er weinig werk in was besloot ik me om te scholen richting ICT. Ook in de IT-wereld was ik mensgericht en kwam ik vrij snel in leidinggevende rol. Als teammanager kon ik medewerkers helpen zich verder te ontwikkelen, daarnaast begeleide ik re-integratie trajecten en was ik loopbaancoach. In mijn vrije tijd volgde ik diverse opleidingen systemisch werken, opstellingen, EMDR. Daar waar ik kon, integreerde ik de psychologie zoveel mogelijk in mijn werk. De droom om toch ooit nog een eigen praktijk als therapeut te hebben begon van droom naar meer concrete ideeën.

De geboorte van de praktijk

Ik zag dingen fout gaan binnen de geestelijke gezondheidszorg. Ik zag de lange wachtlijsten. Het steeds moeten wisselen van hulpverlener en de beperkte resultaten. Ik voelde me daar niet in thuis. Ik wilde het anders doen. Er waren zoveel andere therapie vormen. Ik vond de cognitieve gedragstherapie te beperkt. Ik zag mensen er mee worstelen in mijn omgeving. Al tijdens mijn studie werd ik meer getrokken door de invloed van ons onbewuste en de invloed daarvan op ons gedrag. Inmiddels weten we dat zo’n 95% van wat wij mensen doen, onbewust gebeurd en dat we eigenlijk, maar 5% bewust bezig zijn. Zo’n 15 jaar geleden werd mij via het werk de kans geboden om een opleiding tot Jungiaans coach te volgen. Dit sprak me erg aan omdat in deze richting nadruk werd gelegd op het onbewuste.  Naast mijn werk als teammanager begon ik met het opzetten van een eigen praktijk.

Hypnose

Vervolgens kwam ik in aanraking met moderne hypnose en hypnotherapie. Ook hier wordt gewerkt met het onbewuste. Wat een mooie tools heb ik daar geleerd en wat een mooie resultaten in vaak verbluffend weinig tijd. Ik ging me specialiseren in seksuele problemen, iets wat me tijdens mijn studie ook al getrokken had. Mijn praktijk groeide.

En nu

Nota bene via mijn werk als teammanager werd ik geattendeerd op een andere nieuwe methode in de psychologie namelijk PRI. Voluit Past Reality Integration. Dit sloot naadloos aan bij mijn hypnotherapie opleiding, beide hebben namelijk als uitgangspunt dat trauma in onze vroege jeugd de oorzaak is van veel problematiek in ons volwassen leven. PRI was voor mij nog treffender. Niet alleen komen hierin cognitieve, gedrags- en gevoelstherapie samen. Maar wat me het meest aansprak, is dat je je cliënten een methodiek aanleert die ze zelf gaan toepassen. Je creëert dus geen afhankelijkheid van een therapeut, maar je leert mensen met betrekkelijk eenvoudige tools zelf hun problemen onderzoeken en oplossen. Je staat echt naast de client.

Op dit moment combineer ik mijn 2 passies. Ik ben teammanager voor een middelgrote gemeente waar ik ook mijn diensten als psycholoog aanbied. Op die manier bied ik laagdrempelig psychische zorg aan aan collega’s. Daarnaast heb ik mijn praktijk waar ik met veel plezier allerlei problemen behandel.

Psychologiepraktijk Fenix
LOGO HIN
PRI-therapie
Psychologiepraktijk Fenix

Wil jij ook direct hulp en geen wachtlijsten?   Maak dan nu meteen een afspraak.

Casus uit de praktijk over mij

Arnoud kwam bij me omdat hij last had van een trigger zoals hij dat noemde. Hij kon behoorlijk boos worden op zijn zoontje en hij besefte zich dat dit niet goed was en wilde hiervan af. Ik was toen net begonnen met hypnotherapie en heb hem in 1 sessie terug naar zijn jeugd laten gaan waar die boosheid was begonnen. 

Het resultaat

De andere dag appte hij me direct om me te bedanken. Hij ervaarde een wereld van verschil en geen boosheid meer naar zijn zoontje. Sindsdien is Arnoud  mijn grootse fan. Hij stuurt nog regelmatig klanten naar mij door. Hiernaast lees je zijn review.

Heb jij ook last van emotionele triggers en wil je er vanaf? Neem dan contact op.

 

Arnoud
Arnoud
Lees verder
Het is inmiddels jaren geleden dat ik een hypnotherapeutische behandeling bij Jolanda heb ondergaan. Ik ben eigenlijk zeer sceptisch geweest wat dit soort alternatieve behandelingen betreft. Ik had erg last van een trigger waarbij een ik enorme woede (blinde woede) voelde opkomen als iemand boosheid naar mij vertoonde. Hier wilde ik eigenlijk best wel vanaf. Mijn gezin leed hier onder, met name mijn zoon. Iets deed me besluiten een therapie bij Jolanda te ondergaan. Ik ken Jolanda van de sportschool. Zij vertelde mij van haar praktijk en dat ze mij best van die trigger af zou kunnen helpen. Ik dacht het zal wel, maar wilde ook wel graag van die trigger af, met name omdat ik het gevoel had dat de woede-uitbarstingen steeds erger werden en ik besloot het maar te proberen. Ik kan nu zeggen dat hypnose een heel raar verschijnsel is waarbij Jolanda in staat is geweest door mij in een heel rustige ambiance, mij te begeleiden, in een soort trance te brengen waarbij ik terug kon gaan naar belevenissen die diep in mijn onbewuste verankerd bleken te zitten en die bij mij zelfs grote impact hadden op hoe ik mij gedroeg. Zonder dat ik mij dit allemaal bewust was. Tot op de dag van vandaag heb ik er geen spijt van dat ik de behandeling aangedurfd heb, in tegendeel. Ik weet nu wanneer bij mij die ellende is ontstaan en het fijne is dat boosheid mij nu helemaal niet meer triggert. Ik kan nog steeds wel woede voelen, maar nu hoef ik er niks meer mee te doen, die onbegrijpelijke woede waar ik en mijn gezin onder leed is weg. Jolanda ik ben je hier elke dag nog heel erg dankbaar voor. Dikke kus.
Psychologiepraktijk Fenix draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders