Fenix PRI therapie
PRI-therapie

Psychologiepraktijk Fenix

voor duurzame oplossingen

Psychologiepraktijk Fenix

Past reality integration kortweg PRI

PRI-therapie, de therapie die het probleem bij de bron aanpakt

Hallo, ik ben Jolanda Dobbe en ik ben de trotse eigenaar van Psychologiepraktijk Fenix.  Vanuit mijn opleiding als basispsycholoog ben ik me verder gaan specialiseren in o.a. hypnotherapie en PRI-therapie. Ik heb 2 jaar opleiding gevolgd bij PRI international en werk volgens het gedachtegoed van Ingeborg Bosch

We kennen het allemaal wel: Je neemt je voor om een bepaalde gewoonte of gedrag te veranderen en voor je het weet val je weer terug in het oude patroon. Maar hoe komt dat nou eigenlijk? 

 

Gedrag veranderen moeilijk?

 

Heb jij je wel eens afgevraagd waarom je bepaald gedrag zo moeilijk kan veranderen?  Omdat je het automatisch doet en je daar pas achteraf, of je helemaal niet van bewust bent? Wordt jij weleens door emoties overmand terwijl je later denkt, had ik daar nu zo boos, verdrietig of gehaast of ongeduldig op moeten reageren? Ben je bang voor dingen waar je niet bang voor zou willen of hoeven zijn? Heb je vermoeidheidsklachten of zelfs een burn-out of maak je jezelf vaak klein of ondergeschikt? Dan is PRI-therapie wellicht iets voor jou.

 

Het begin

Problemen in het nu komen doordat we beïnvloed worden door het verleden. Overlevingsmechanismen die je je hebt aangeleerd in je jeugd, kunnen je als volwassenen behoorlijk in de weg zitten.  Als kind had je het nodig om te overleven, om je veilig te voelen, om te voldoen aan de eisen van de omgeving. 

Voorbeelden

Denk bijvoorbeeld aan een kind dat geleerd heeft dat het lief was als het stil in een hoekje zat te spelen en geen aandacht vroeg. Als het wel aandacht vroeg kreeg het namelijk een snauw en werd het verteld niet zo lastig te zijn. Dit volwassen geworden kind kan het heel moeilijk vinden om haar mening te geven in een vergadering of in een relatie. Ik leer je hoe je je bewust wordt hoe die invloed bij jou precies werkt en leer je technieken aan om dit te gaan doorzien en op te lossen. Pas dan kan je in het nu en vanuit je hart volledig gaan leven.

Hoe werk ik

Voortvloeiend uit het gedachtegoed van Ingeborg Bosch werk ik vanuit 3 pijlers gevoel, verstand en gedrag. Ik ben ervan overtuigd dat alleen door op alle 3 vlakken te werken problemen echt opgelost kunnen worden. De methodiek die ik gebruik heet PRI-therapie. Voor meer informatie over PRI verwijs ik je graag door naar www.prionline.nl , de website van de grondlegger van deze therapie Ingeborg Bosch.

Ik heb ruime ervaring met het oplossen van diverse problemen, zoals burn-out, emotionele triggers als bv boosheid, problemen in de relationele sfeer, seksuele problemen, problemen met gedrag, problemen op het werk etc…

Herken je je in bovenstaand verhaal en wil je hier nu graag wat aan doen? Of vraag je je af of ik je met jouw specifieke probleem ook kan helpen? Neem dan vrijblijvend contact met me op via onderstaand telefoonnummer of vul het contactformulier in. 

Geen wachtlijsten. Je kunt direct starten

Waarom deze therapie?

Omdat het verder gaat waar cognitieve gedragstherapie stopt.

PRI staat voor Past Reality Integration. Alle problemen waar je in je volwassen leven tegenaan loopt en die je niet of nauwelijks kan veranderen vinden hun oorsprong in onze vroege kindertijd.

We zijn ons hier echter niet bewust van. We reageren automatisch en onbewust op situaties in het heden die we waarnemen als gelijkend op het verleden.

De overlevingsstrategieën die je als kind hebt aangeleerd treden nog steeds in werking als we volwassen zijn in bepaalde situaties. 

Het ontstaan

Onze ouders waren niet perfect. We hebben dus als kind niet altijd gekregen wat we nodig hadden, waar we behoefte aan hadden.

Als je als kind niet krijgt wat je nodig hebt dan is dit levensbedreigend. Je kan immers niet weg, je bent volledig afhankelijk van je ouders.  Je kan hierbij denken aan eten, drinken, maar ook liefdevolle aanrakingen, respect, vertrouwen en andere emotionele behoeften zijn voorwaardelijk om te overleven als kind. 

Omdat overlevingsstrategieën, die we binnen PRI afweren noemen, automatisch en onbewust zijn, kan je ze ook moeilijk veranderen. 

Psychologiepraktijk Fenix
Psychologiepraktijk Fenix

Problemen definitief oplossen

Wie ben ik

Mijn naam is Jolanda en ik ben gediplomeerd Psycholoog NIP, hypnotherapeut en ik heb 2 jaar opleiding gevold bij PRI international

Mijn klanten

Veel van mijn klanten hebben vaak al van alles geprobeerd. Ze hebben al een traject gelopen bij de GGZ, de psycholoog en allerlei alternatieve therapieën zonder voldoende (blijvend) resultaat omdat alleen het symptoom wordt aangepakt. Vaak hielpen die behandelingen wel tijdelijk, maar waren ze niet bestendig omdat de oorsprong niet werd aangepakt.

De oplossing

Ik heb wel succes omdat ik verder kijk dan het probleem waar iemand mee binnen komt. Samen gaan we op zoek naar de onderliggende oorzaak, omdat als we die oplossen, het symptoom waarmee ze binnen komen zich vanzelf mee oplost. De reden dat mijn methode werkt, is omdat ik niet aan symptoom bestrijding doe, maar het daadwerkelijke probleem aanpak.

over mij

Waarom dit wel werkt.

Heb je al van alles al geprobeerd, maar helpt niks echt of alleen tijdelijk?
Omdat alleen het symptoom, maar niet de oorzaak van het probleem is aangepakt? Ben je bereid te investeren in jezelf in tijd, geld en inspanning? Dan is PRI iets voor jou!

PRI-therapie gaat terug naar het ontstaan van jouw probleem en pakt het direct daar aan. 

Bovendien leert een PRI-therapeut jou een methode waarmee je de rest van je leven zelf probleem kan aanpakken en oplossen. Geen afhankelijkheid van een hulpverlener, maar zelf je problemen leren oplossen.

 

Ervaringen van anderen

Gemiddelde beoordeling: 4.8 / 5.0 sterren
5/5
Ik ben begonnen bij Jolanda vanwege mijn erectieproblemen. Ik verwachtte dat we de symptomen zouden aanpakken, maar dat is slechts een klein gedeelte van haar aanpak. Haar aanpak is om te kijken naar het onderliggende gedeelte van het probleem. Zo voerde ze regressies uit op mij om te kijken waar in het verleden deze problemen ontstaan zijn. Uiteindelijk leerde ik ook hoe ik dit zelfstandig kon toepassen in mijn dagelijks leven. Ik ben als persoon mentaal gegroeid en op alle fronten in mijn leven ben ik in staat om goed om te gaan met mijn emoties. Al om al was dit een geweldige ervaring en ben ik hier goed begeleid! Nogmaals Jolanda bedankt voor alles! Ik ben je zo dankbaar hiervoor en ben super blij met de resultaten!
Mohammed
student
Toen ik bij Jolanda kwam was ik vaak down, kon ik niet genieten en was ik vaak moe. Na een paar afspraken kan ik zeggen dat ik meer voel, vaker een glimlach heb en dat ik me zelfs energieker voel. Ik waardeer ook enorm dat zij mij niet als klant maar als mens behandeld heeft.
Karin
ICT-er
Ik kwam in eerste instantie bij Jolanda voor loopbaancoaching, maar al snel werd duidelijk dat de dingen waar ik in mijn werk tegenaan liep, ook veel invloed hadden op mijn privéleven. In een paar maanden zijn we samen tot de kern van het probleem gekomen. Ik kan oprecht zeggen dat ik me nog nooit zo vrij en gelukkig heb gevoeld met mezelf, de mensen om me heen en het leven in het algemeen. Ik kan beter met tegenslagen en negatieve emoties omgaan en dat heeft me in zowel mijn werk als mijn privéleven enorm geholpen.
Marjon
Communicatie manager

Ervaringen van anderen

Gemiddelde beoordeling: 4.8 / 5.0 sterren
5/5

De ervaring van Richard

Ik worstelde met de stemmetjes uit het verleden. Stemmetjes die mij vertelde dat ik mij anders moest gedragen en de "juiste" keuzes moest maken. Mijn keuzes werden beïnvloed door deze stemmetjes, ik liep op mijn tenen en voelde mij onbegrepen met als gevolg dat ik vaak boos werd op alles en iedereen. En vaak kreeg ik de gedachte "waarom ik". Dit stopte ik weg en zo bouwde de frustratie zich op. met een burn-out als gevolg. Ik dacht dat ik wel wat had geleerd van deze periode.
De methode
Toen kwam ik in contact met Jolanda en de systematiek van PRI. Zou dit iets kunnen betekenen voor mij? Misschien om eens te achterhalen waar de boosheid en de frustratie vandaan komt. In het verleden had ik al meerdere psychologen gesproken, maar ik ben daar weinig verder mee gekomen dan wat verbeteringen aan de oppervlakte. Ik was niet meteen in een hoera stemming toen ik dit hoorde. Maar ja, zo kon het ook niet verder. Ik vertelde waar ik tegenaan liep, waar ik mee zat en in welke situatie dit gebeurde. En het gebeurde vaak. Langzaam maar zeker werden termen zoals valse hoop en valse macht geïntroduceerd. En natuurlijk ontkenning van behoefte. De termen sloegen gelijk aan. " Ja! Dit is wat ik bedoel". Ik weet nog precies wanneer ik dat zei. Dat was het moment dat ik voor het eerst dacht "dit gaat helpen". Maar dan begint het harde werken. De systematiek begrijpen, de situaties herkennen waarin het gebeurt. Het opschrijven en het met elkaar bespreken. Stukje bij beetje kom je dichter bij jezelf en dichter bij iets uit je verleden dat de boosheid en frustratie opriep. Het had een oorsprong in het verleden. Dan komt er een moment dat je gaat leren om PRI toe te passen en de oude pijn die het veroorzaakt heeft te voelen.
Het resultaat
Denk niet als je het een keer hebt ervaren dat je dan klaar bent. Je moet het vaker toepassen en meemaken. Eerst de dingen uit het verleden die overduidelijk zijn. En daarna de wat kleinere dingen. Ik heb ook momenten gehad dat ik dacht. Ik leer het nooit. Maar ineens en plots was ik in staat om het proces toe te passen in situaties waar ik vroeger boos en verdrietig zou zijn geworden, onvolwassen gedrag had vertoond, als twee kinderen in de zandbak die met een schepje op elkaars hoofd timmeren om een rood emmertje. Nu ik hier langere tijd mee aan de slag bent komen situaties waarin ik boos wordt, gefrustreerd raak of onbegrepen voel veel minder voor. Ze zijn er nog wel, maar het raakt mij niet. Ik voel mij lichter en vrijer. En ik krijg veel meer zelf vertrouwen. PRI heeft mij veel gebracht. Het harde werken heeft zijn vruchten afgeworpen. Dankjewel Jolanda dat ik dit mocht doen. Het is een lifechanger.
Richard
Programma manager

De ervaring van Patricia

Jolanda heeft mij ontzettend geholpen en ik ben haar ontzettend dankbaar! Ik kwam bij Jolanda omdat ik het gevoel had dat ik compleet vast zat en niet meer vooruitkwam. Niets zou mij lukken, ik was onzeker en was nergens goed genoeg voor, maar vooral ook ontzettend moe van het altijd maar bang zijn om anderen teleur te stellen. Na een intakegesprek heb ik bewust voor Jolanda gekozen, omdat het gevoel had dat ze mij kon helpen en niet van de mooie praatjes zou zijn, maar mij ook een schop onder mijn kont zou geven, als dat nodig zou blijken. Van de methode PRI wist ik toen nog niks. Ik ben tot de conclusie gekomen dat het werken volgens de PRI-methode niet altijd makkelijk is en dat je echt bereid moet zijn om aan jezelf te werken, maar het absoluut de moeite waard is geweest. De ondersteuning van Jolanda hierin was fantastisch. Ze heeft mij dichter bij mezelf gebracht en wist me altijd te stimuleren om te voelen en me uit mijn hoofd te krijgen. Door haar ben ik gaan beseffen dat een onbewuste angst uit het verleden grote impact op mij heeft. Ik voelde me ontzettend veilig en dat had ik nodig om eerlijk te kunnen zijn; tegen mezelf en Jolanda. Dankzij Jolanda heb ik weer energie, kijk ik met meer vertrouwen naar de toekomst en durf ik stappen te nemen.
Patricia
Beleidsmedewerker
Hoe

Hoe gaat het in zijn werk?

De therapie bestaat uit 4 fasen.

Fase 1 is de observatie fase, een cognitieve fase. In deze fase ga je jezelf observeren in de situatie, je observeert het gedrag/gevoel waar je vanaf wil. Je gaat de afweer of het overlevingsmechanisme ontdekken. Wat onbewust was, wordt bewust. Dit is een verstandelijk proces

Fase 2 is de gedragsfase. In deze fase ga je met gedrag aan de slag.

Fase 3 is de gevoelsfase. In fase doen we regressies. We gaan de oorsprong ontdekken. Deze fase gaat over gevoel. Eerst doe je regressies samen met een therapeut en later leer je dit zelf doen

Fase 4 is de duaal bewustzijnfase. Je ervaart de afweer, maar bent je direct bewust waar deze thuis hoort en kan hem los laten. Je ervaart het heden zoals hij werkelijk is door je volwassenbril, dus in plaats van door je kinderbril.

contact

Blijf niet tobben! Ga ook weer leven zonder stress, angst, boosheid, vermoeidheid en andere problemen.

Al honderden mensen gingen je voor.

Psychologiepraktijk Fenix
LOGO HIN
PRI-therapie

Geregistreerd Psycholoog NIP Basisaantekening psychodiagnostiek (BAPD)

Gediplomeerd Hypnotherapeut

2 jaar opleiding bij PRI international

Psychologiepraktijk Fenix draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders